klicka på bilden för att förstora

Lix Liquid Lipstick (Matte) - Strawberry Mojito

65 kr 129 kr

Trenden med flytande läppstift håller i sig och även om vi gillar att gloss och glitter är på väg tillbaka, så älskar vi fortfarande de där matta sammetsläpparna som gör sig så snyggt till kinder med mycket glow.

Lix Liquid Matte Lipstick ger vackert matta läppar. Det flytande läppstiftet har en fräsch doft av mint och erbjuder en intensiv nyans med sammetsfinish. Dessutom är produkten vegansk.  

Applicera och låt läppstiftet torka utan att gnugga läpparna mot varandra. Under- och överläpp ska målas och för att få till den perfekta täckningen rekommenderar vi en läppensel som verktyg. Använd gärna Models Own Line and Define Lip Liner, för perfekta konturer och ett resultat som håller hela dagen. 

Vi är mycket förtjusta i färgen Raspberry Mojito som känns ny, annorlunda och väldigt cool. Vi gillar också Coral Fresh som är en riktigt god vän i vardagen. Ett extra plus för de genomarbetade och matta förpackningarna som känns både genomtänkta och lyxiga. 

Cyclopentasiloxane, Polyisobutene, Isododecane, Trimethylsiloxysilicate, Polyethylene, Paraffin, Ozokerite, Euphorbia Cerifera Wax, Cetearyl Alcohol, Silica, Phenoxyethanol, Ethylhexylglycerin, Parfum, [+/- CI 15850, CI 42090, CI 45410, CI 77491, CI 77499, CI 77891].

OBS: Produkten är vegansk!!

Applicera och låt läppstiftet torka utan att gnugga läpparna mot varandra. Under- och överläpp ska målas och för att få till den perfekta täckningen rekommenderar vi en läppensel som verktyg. Använd gärna Models Own Line and Define Lip Liner, för perfekta konturer och ett resultat som håller hela dagen. 

Sminktips för dig med glasögon!


Trivs du i glasögon? Men tycker att det är svårt att få till sminket? Tillsammans med webshopen Mister Spex har vi tagit grepp om frågan och listat några riktigt smarta tips! Visste du exempelvis att din båge har betydelse, men även vilken typ av glas du har? Slipade glas för närsynthet kan exempelvis göra så att ögonen ser lite mindre ut och tvärtom kan glas för långsynthet förstora. Vi lär dig hur du kan framhäva dina ögon och glasögon för en riktigt chic look!




 



    




Större och markerade glasögon

Glasögon med markerade, lite tjockare bågar, som dem Pauline har på bilden, och glas som är slipade för närsynthet kan lätt göra att ögonen ser mindre ut. Dessutom kan de skapa en inramning som lägger mycket fokus på ögonpartiet. Med en allt för tung ögonmakeup eller en skarp läppfärg, kan sminkningen upplevas som obalanserad. För en mer harmonisk look tipsar vi om att använda skuggor för att framhäva och förstora ögonen. Om dina glasögon har en stark färg och/eller är mönstrade är ett tips att välja mer neutrala toner.
 
Börja med att applicera en matt mellannyans i globlinjen med en mjuk och fluffig borste anpassad för ögonskugga. Ta sedan lite av en mörkare färg på toppen av borsten och sudda in i ytterkanten för att skapa djup och definition. Applicera försiktigt den mörka skuggan även på den yttre tredjedelen av den undre fransraden. Lägg en ljus och gärna skimrig ögonskugga på ögonlocket och i ögonvrån. Avsluta med att applicera lite av den ljusa skuggan precis under brynet för extra lyft. En ljus ögonpenna på vattenlinjen ger en extra pigg och vaken look!





 

     



Runda och tunna glasögon

Ett par runda glasögon, som Pauline har på bilden ovan, kombineras gärna med en så kallad cat eye-sminkning eftersom en mer utdragen form på ögonskuggan balanserar glasögonens form. Börja med att applicera en ljus ögonskugga över hela ögonlocket och applicera sedan en djupare nyans i yttre delen av ögat som tonas uppåt och utåt. Ett tips är att försöka hålla sminkningen innanför glasögonens form för att undslippa att den skärs av bågen.
 
Färger konkurrerar inte med ett par neutrala, tunna bågar och därför kan mer kraftfulla nyanser och djupare toner väljas med fördel, exempelvis ett starkt lila läppstift eller vackert sotade ögonlock. Dessutom kan du som är långsynt gärna använda matta och lite mörkare ögonskuggor på ögonlocket om du vill motverka glasets förstorande effekt.






 

Övriga tips!


  • Grunda med en ögonskuggsprimer innan du lägger dina skuggor så blir makeupen mer pigmenterad och hållbar. Lägg gärna ett tunt lager puder eller en matt ljus ögonskugga direkt efter primern i globlinjen, så blir det lättare att tona ut skuggorna som kommer efter.
  • Pudra runt ögonpartiet, på kinderna och i tinningarna där bågarna går emot för att förlänga hållbarheten på din basmakeup.
  • Har du naturligt långa ögonfransar? Då är det bra att undvika en mascara som förlänger fransarna eftersom de kan vidröra glasen. Välj hellre en mascara som bygger volym.
  • Kontraster försvinner lätt bakom glasen och därför är det en god idé att jobba med komplementfärger till ögonens naturliga färg för att framhäva dem ytterligare! Blåa ögon framhävs bäst med varma färger, såsom gult, koppar och brons. Gröna ögon kommer fram lite extra med hjälp av toner som går i rött, till exempel vinröda och rödbruna. Bruna ögon framhävs fint med svala kulörer som går mot blått.
  • Med en setting spray sitter oftast sminket hela dagen, men såklart finns det undantag, exempelvis om man spenderar mycket tid framför datorn eller blir varm och svettig. Ha med dig en putsduk i ditt ögonfodral och torka av glaset regelbundet, så är du alltid good to go! 

Produkter relaterade till detta inlägg