klicka på bilden för att förstora

Hand Cream 30ml - Sergel Rush

59 kr

Med inspiration i det skandinaviska landskapet i allmänhet och Stockholm i synnerhet har Proclé tagit fram fyra olika handkrämer kopplade till en specifik geografisk mötespunkt där dofterna har namngivits efter inspirerande platser i den svenska huvudstaden. Varje handkräm bär på en egen liten historia och namnet hänger samman med förpackningens mönsterbild.

Sergel Rush har en vacker träig doft med inslag av frukt och blommor. Doften är inspirerad av den mest jäktade tiden på dagen när alla människor från olika delar av världen möts på Sergels Torg i Stockholm i korta stunder.

Tack vare en noga utvald komposition av söt mandelolja och kokosnötsolja förstärker och återfuktar denna handkräm dina händer samt förnyar naglarna. Med ett högt innehåll av olika näringsämnen, såsom aloe vera, natriumhyaluronat och urea, kan även de mest spröda naglarna återfå sin naturliga elasticitet. Eftersom urea har en förmåga att behålla vatten anses den vara en av de bästa naturliga fuktgivarna. Det förbättrar hudens elasticitet och stimulerar reperationsprocessen. Sheasmör fuktar och förnyar huden och naglarna. E-vitamin skyddar mot yttre faktorer som är skadliga. 

Aqua, Dimethicone, Cetyl Alcohol, Glycerin, Glyceryl Stearate, Isononyl Isononanoate, Prunus Amygdalus Dulcis Oil, Urea, Butyrospermum Parkii Butter, Cetearyl Alcohol, Cocos Nucifera Oil, PEG-75 Stearate, Tocopheryl Acetate, Sodium Hyaluronate, Aloe Barbadensis Leaf Extract, Ceteth-20, Steareth-20, Propylene Glycol, Phenoxyethanol, Ethylhexylglycerin, Parfum, Benzyl Salicylate, Alpha-lsomethyl lonone, Citronellol, Limonene, Linalool

Massera försiktigt in handkrämen i huden och runt naglarna och låt den sjunka in. 

Proclés starka koppling till Stockholm

När Proclé utvecklade sina handkrämer hämtades inspirationen
från fyra olika mötespunkter i Stockholm; Sergels Torg, Slottet, Nytorget och
Slussen. Varje handkräms namn, doft och förpackning är knutna till platserna och därför tänkte
vi kolla lite närmare på varje specifik plats och få en inblick hur inspirationen uppkom.


 

Sergels Torg


Sergels Torg ligger mitt i centrala Stockholm och kännetecknas av en markbeläggning i ett storskaligt triangelmönster i vitt och svart. Sergels Torg är en självklar plats för olika aktiviteter, såsom manifestationer, festivaler och fira hemkomna idrottshjältar. Dessutom är Sergelfontänen, som står i cirkulationsplatsens mitt, ett favoritställe för alla lyckliga fans att doppa sig i vid viktiga idrottsvinster. ”Plattan”, som det även kallas av alla stockholmare, är även en viktig knutpunkt i kollektivtrafiken då torget ligger bredvid T-Centralens tunnelbana som grenar ut sig över hela Stockholm. Här träffas människor i all hast innan de beger sig vidare ut i storstadens olika hörn.


 


Handkrämen Sergel Rush är just inspirerad av den mest jäktade tiden på dagen när alla människor från olika delar av världen möts på Sergels Torg i Stockholm i korta stunder. Mönstret på förpackningen är även inspirerad av det ikoniska triangelmönstret som pryder Sergels Torg.
Kungliga slottet

 

Stockholms slott, som idag även kallas för det Kungliga slottet, ligger i stadsdelen Gamla Stan och har funnits sedan mitten av 1200-talet. Majoriteten av slottet är byggt under 1700-talet i italiensk barockstil på samma plats där borgen ”Tre Kronor” stod innan det brann ner 1697. Slottet är ett av Europas största slott med över 600 rum och är Sveriges kungafamiljs officiella residens. I slottets södra länga ligger Slottskyrkan som Kungafamiljen använder vid kyrkliga ceremonier.


 


Slottet Fling är en blomdoftande handkräm som har tagit inspiration från kyrkliga ceremonier och framhäver minnen från romantiska kungliga bröllop i Stockholmsslottet och blomsterarrangemangen skapade för dessa speciella tillfällen. Slottets alla 600 vackra fönster är inspirationen för förpackningens mönsterbild.
Nytorget

 

Nytorget ligger mitt i Södermalm där människor möts för att gå på mysiga caféer och populära restauranger och barer. Mitt på torget finns det en park fylld med blommor och buskar och på våren och sommaren samlas stockholmarna på Nytorget för att njuta av parkens växtlighet och lummiga atmosfär, samtidigt som de smuttar på en kaffe latte.


 


Handkrämen Nytorget Pop har en grön och myskig doft som är inspirerad av storstadsvibbarna gömda i hjärtat av Södermalm. Mönstret på förpackningen symboliserar alla olika slags människor, såsom barnfamiljer, kompisgäng och kärlekspar, som samlas för att umgås bland Nytorgets mysiga utbud av fik, restauranger och blomarrangemang. 
Slussen


Vid Slussen strömmar Mälarens sötvatten ut i Östersjön. Eftersom Mälaren ligger högre upp än Östersjön byggdes det slussar på 1600-talet så båtar kunde segla in i Mälaren och förbi Stockholm. Slussen fick därefter sitt namn av sin funktion att slussa fartyg mellan Mälaren och Östersjön. Idag är Slussen är en trafikplats som ligger i Södermalm vid passagen till Gamla stan och Söderström. Slussen består av landtungor på båda sidor om Östersjön och Mälaren. Slussen är också en viktig knutpunkt i Stockholms kollektivtrafik för buss, tunnelbana och Saltsjöbanan.


 


Slussen Wave är främst inspirerad av en fräsch och klar vårmorgon vid Slussen i Stockholm, där just Östersjöns salta vatten möter Mälarens söta vatten. Den perfekta doften för en promenad längs med kusten. Havets kluckande vågor som sammanflätar Östersjön och Mälaren är inspirationen till förpackningens vackra mönsterbild.

Produkter relaterade till detta inlägg

Relaterade Inlägg

Relaterade produkter