klicka på bilden för att förstora

Eyeshadow Palette - Barely There 2

249 kr

Framhäv dina ögon med den efterlängtade uppföljaren till Barely There! Den här vackra paletten innehåller 10 nyanser av trendiga nudes som du enkelt kan koordinera tillsammans och skapa oändliga looker! Det vi älskar med Barely There 2 är att den är så mångsidig. Paletten innehåller allt från matta till skimriga ögonskuggor till varma och kalla nyanser som passar alla tillfällen – både till vardags och fest. Ögonskuggorna har ett otroligt bra pigment som går att bygga upp och är enkla att blanda så du kan skräddarsy din finish! Med andra ord, Barely There 2 är ett måste i din sminkväska!

Inte bara innehåller den alla färger som man önskar i en enda palett – den har dessutom en stor spegel! Enligt oss är det den perfekta paletten att ha med sig när man reser!


 

Talc, Mica, Kaolin, Magnesium Stearate, Corn Starch Modified, Caprylic/Capric Triglyceride, Ethylhexyl Palmitate, Petrolatum, Bis-Diglyceryl Polyacyladipate-2, Paraffinum Liquidum, Phenoxyethanol [+/- Iron Oxides (CI 77492) / (CI 77491) / (CI 77499), Red 40 Lake (CI 16035), Manganese Violet (CI 77742), Titanium Dioxide (CI 77891)].

Applicera med sminkborstar designade för ögonen. Beroende på vad för finish du vill ha på din ögonlook bör du välja penslar därefter! Till exempel, vill du att palettens skimriga färger ska poppa rekommenderar vi en tät pensel av syntet som du kan fukta med en setting spray innan du applicerar skimret! Eller önskar du en mer mjuk ögonlook rekommenderar vi mer fluffigare sminkborstar. Ett trick är att slå av penseln lätt mot handen innan applicering för att göra sig av med lösa färgpigment så att mängden blir mer koncentrerad. Ska du lägga en mörk ögonmakeup som drar mot en sotig finish? Då kan det vara smart att göra din övriga makeup såsom foundation, puder, rouge och highlighter efter att du lagt din makeup på ögonen. Då undviker du att mörka rester från ögonmakeupen lägger sig på kinderna och bildar prickar, streck eller rentav mörka partier.

Sminktips för dig med glasögon!


Trivs du i glasögon? Men tycker att det är svårt att få till sminket? Tillsammans med webshopen Mister Spex har vi tagit grepp om frågan och listat några riktigt smarta tips! Visste du exempelvis att din båge har betydelse, men även vilken typ av glas du har? Slipade glas för närsynthet kan exempelvis göra så att ögonen ser lite mindre ut och tvärtom kan glas för långsynthet förstora. Vi lär dig hur du kan framhäva dina ögon och glasögon för en riktigt chic look!
     
Större och markerade glasögon

Glasögon med markerade, lite tjockare bågar, som dem Pauline har på bilden, och glas som är slipade för närsynthet kan lätt göra att ögonen ser mindre ut. Dessutom kan de skapa en inramning som lägger mycket fokus på ögonpartiet. Med en allt för tung ögonmakeup eller en skarp läppfärg, kan sminkningen upplevas som obalanserad. För en mer harmonisk look tipsar vi om att använda skuggor för att framhäva och förstora ögonen. Om dina glasögon har en stark färg och/eller är mönstrade är ett tips att välja mer neutrala toner.
 
Börja med att applicera en matt mellannyans i globlinjen med en mjuk och fluffig borste anpassad för ögonskugga. Ta sedan lite av en mörkare färg på toppen av borsten och sudda in i ytterkanten för att skapa djup och definition. Applicera försiktigt den mörka skuggan även på den yttre tredjedelen av den undre fransraden. Lägg en ljus och gärna skimrig ögonskugga på ögonlocket och i ögonvrån. Avsluta med att applicera lite av den ljusa skuggan precis under brynet för extra lyft. En ljus ögonpenna på vattenlinjen ger en extra pigg och vaken look!

 

     Runda och tunna glasögon

Ett par runda glasögon, som Pauline har på bilden ovan, kombineras gärna med en så kallad cat eye-sminkning eftersom en mer utdragen form på ögonskuggan balanserar glasögonens form. Börja med att applicera en ljus ögonskugga över hela ögonlocket och applicera sedan en djupare nyans i yttre delen av ögat som tonas uppåt och utåt. Ett tips är att försöka hålla sminkningen innanför glasögonens form för att undslippa att den skärs av bågen.
 
Färger konkurrerar inte med ett par neutrala, tunna bågar och därför kan mer kraftfulla nyanser och djupare toner väljas med fördel, exempelvis ett starkt lila läppstift eller vackert sotade ögonlock. Dessutom kan du som är långsynt gärna använda matta och lite mörkare ögonskuggor på ögonlocket om du vill motverka glasets förstorande effekt.


 

Övriga tips!


  • Grunda med en ögonskuggsprimer innan du lägger dina skuggor så blir makeupen mer pigmenterad och hållbar. Lägg gärna ett tunt lager puder eller en matt ljus ögonskugga direkt efter primern i globlinjen, så blir det lättare att tona ut skuggorna som kommer efter.
  • Pudra runt ögonpartiet, på kinderna och i tinningarna där bågarna går emot för att förlänga hållbarheten på din basmakeup.
  • Har du naturligt långa ögonfransar? Då är det bra att undvika en mascara som förlänger fransarna eftersom de kan vidröra glasen. Välj hellre en mascara som bygger volym.
  • Kontraster försvinner lätt bakom glasen och därför är det en god idé att jobba med komplementfärger till ögonens naturliga färg för att framhäva dem ytterligare! Blåa ögon framhävs bäst med varma färger, såsom gult, koppar och brons. Gröna ögon kommer fram lite extra med hjälp av toner som går i rött, till exempel vinröda och rödbruna. Bruna ögon framhävs fint med svala kulörer som går mot blått.
  • Med en setting spray sitter oftast sminket hela dagen, men såklart finns det undantag, exempelvis om man spenderar mycket tid framför datorn eller blir varm och svettig. Ha med dig en putsduk i ditt ögonfodral och torka av glaset regelbundet, så är du alltid good to go! 

Produkter relaterade till detta inlägg

Relaterade produkter